Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Υποκλοπή στοιχείων 450.000 χρηστών από βάσεις δεδομένων της Yahoo

Bookmark and Share


Χάκερ φέρονται να έκλεψαν από σέρβερ της Yahoo τους λογαριασμούς και τους κωδικούς πρόσβασης περισσότερων από 450.000 χρηστών. Παρόλο που ακόμη ...
δεν έχει γίνει γνωστό από ποια συγκεκριμένη υπηρεσία προέρχονταν οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, τα στοιχεία δείχνουν πως η παραβίαση αφορά το Yahoo Voice, την υπηρεσία voIP της αμερικανικής εταιρείας.

Η ομάδα των χάκερ, που αυτοαποκαλούνται D33Ds Company, ανάρτησαν χθες στο ίντερνετ ένα αρχείο με τα στοιχεία των χρηστών τα οποία, όπως αναφέρεται στο σάιτ Ars Technica, φαίνεται ότι πήραν στην κατοχή τους εκμεταλλευόμενοι ένα κενό ασφαλείας σε βάση δεδομένων της Yahoo.

Πάντως, η D33Ds Company έστειλε μία γραπτή δήλωση στο Ars Technica, όπου οι χάκερ αναφέρουν πως δεν έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που έκλεψαν. «Δεν θέλουμε να απειλήσουμε κανέναν, αλλά να επιστήσουμε την προσοχή των υπεύθυνων στην ευπάθεια της πλατφόρμας», σημειώνουν. Η ομάδα πρόσθετε πως, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μία κυβερνοεπίθεση εκθέτει τη Yahoo χρησιμοποιώντας ανάλογες «τρύπες ασφαλείας», «φαίνεται πως η εταιρεία μάλλον δεν αντιμετωπίζει το θέμα όσο σοβαρά χρειάζεται».

Ωστόσο, πέρα από την ασφάλεια των υπηρεσιών της Yahoo, το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα κατά πόσο οι ιντερνετικές εταιρείες παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τα στοιχεία των μελών τους. Άλλωστε, μόλις πριν από έναν μήνα το LinkedIn επιβεβαίωσε ότι διέρρευσαν στο ίντερνετ οι κωδικοί πρόσβασης 6,5 εκατομμύρια χρηστών. Όπως και στην περίπτωση του LinkedIn, έτσι και τώρα όλοι οι ειδικοί συμβουλεύουν όποιον έχει λογαριασμό στην πλατφόρμα της Yahoo, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιεί ή όχι το Yahoo Voice, να αλλάξει το user name και το password του.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον ιστοχώρο μας και στα αγαπημένα του browser σας για ευκολότερη πρόσβαση στο μέλλον. Επιλέξτε τώρα στο μενού επιλογών του browser σας: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ > ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ.

1 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.