Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μονάδα προστασίας της ιδιωτικότητας στο Ίντερνετ

Bookmark and Share


Τη δημιουργία μίας ειδικής μονάδας η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα την επιβολή των νόμων που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένων των πολιτών στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της ...
πολιτείας της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις.

Απώτερος στόχος της "Μονάδας Ιδιωτικότητας" θα είναι να εντοπίζονται όσοι παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των άλλων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία. Πώς θα γίνεται αυτό; Μέσω της αστυνόμευσης και του ελέγχου των πρακτικών ατόμων και οργανισμών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στον 21ο αιώνα, μοιραζόμαστε και αποθηκεύουμε τα πιο ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα σε τηλέφωνα, υπολογιστές και το υπολογιστικό νέφος (cloud). Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν πώς τέτοιες καινοτομίες χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να κάνουμε τις επιλογές μας σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουμε να κοινοποιούμε»

Η μονάδα θα συνεργάζεται με την Μονάδα Κυβερνοεγκλήματος (eCrime Unit) και θα είναι επανδρωμένη με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται έξι εισαγγελείς​.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.