Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Αυτό είναι το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο!

Bookmark and ShareΟνομάζεται «Three Gorges Dam(Φράγμα Τριών Φαραγγιών)», και είναι το μεγαλύτερο τεχνητό φράγμα που έχει κατασκευαστεί ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έναρξη της λειτουργίας του, έπειτα από την... τοποθέτηση και της 32ης γεννήτριας, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα έγινε κάτω από μεγάλους πανηγυρισμούς της κινεζική κυβέρνησης.

Το «Three Gorges Dam» που έχει χτιστεί επάνω στον ποταμό Yangtze στην επαρχία Χουμπέι, έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πλημμύρες κατά την διάρκεια περιόδων έντονης βροχόπτωσης. Μπορεί να υποδεχτεί μέχρι και 70.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο (!), το οποίο στη συνέχεια μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η ισχύς του είναι τόση όσο 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες!

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου έγινε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που οι πλημμύρες στην περιοχή είναι χειρότερες και από τη μεγάλη καταστροφή του 1998, που έγινε η αφορμή να αρχίσει να κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο έργο.

Πάραυτα, τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι πρόσφατες μελέτες επάνω στο «Three Gorges Dam» σημειώνουν πως η λειτουργία του έχει οδηγήσει σε εμφάνιση περισσότερων σεισμών και τρομακτικές κατολισθήσεις που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της επαρχία; Χουμπέι.

http://www.protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.