Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Firefox 14: Διαθέσιμη η νέα έκδοση

Bookmark and Share


O Mozilla Firefox 14 έγινε διαθέσιμος πριν λίγες ώρες. Η νέα έκδοση φέρνει μαζί της δύο σημαντικές λειτουργίες.

Η πρώτη σημαντική λειτουργία είναι η... αυτόματη κρυπτογράφηση των αναζητήσεων που πραγματοποιείτε στο Google Search και αποστέλλονται από τη Mozilla, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν παρατηρήσετε πλέον χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο HTTPS και όχι το HTTP.

Η δεύτερη σημαντική νέα λειτουργία είναι η επιλογή click-to-play για τα plugins του firefox. Για να την ενεργοποιήσετε πληκτρολογήστε στη μπάρα διευθύνσεων «about:config«. Εκει θα βρείτε την επιλογή plugins.click_to_play στην οποία με διπλό click μπορείτε να αλλάξετε την τιμή απο false σε true.

Όταν ενεργοποιηθεί το click-to-play στις περιοχές των σελίδων που απαιτειται κάποιο plugin θα βλέπετε στο εξής ενα κουτι, όπως για παράδειγμα Flash videos ή Java embeds, κάνωντας κλικ σε αυτο θα ξεκιναει η αναπαρωγωγή τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τα συχνά κολήματα του Firefox που οφείλονται σε εξωτερικά plugins όπως το Flash.

Για όσους απο εσάς έχετε Mac με λειτουργικό σύστημα OS X Lion, σας ενημερώνουμε ότι η νέα έκδοση υποστηρίζει πλέον full screen mode।

http://www.eparousia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.