Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Έως και 120 φορές πιο γρήγορα θα μπορούν να φορτίζονται οι μπαταρίες λιθίου

Bookmark and Share


Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από την Νότιο Κορέα η οποία αν χρησιμοποιηθεί εμπορικά θα φέρει επανάσταση στο χώρο των smartphones και tablet. Πρόκειται για ένα...
νέο υλικό το οποίο επιτρέπει την φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου (Li-Ion) από 30 έως 120 φορές ταχύτερα απ' ό,τι με τις σημερινές μεθόδους. σύγκριση με τις σημερινές μεθόδους και τα σημερινά υλικά!

Στο νέο υλικό, τα νανοϋλικά που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες υπέστησαν μια ειδική επεξεργασία με ένα διάλυμα γραφίτη. Η επεξεργασία αυτη επιτρέπει σε όλα τα σωματίδια στο εσωτερικό της μπαταρίας φορτίζονται ταυτοχρόνως. Στις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε τώρα αντιθέτως η διαδικασία φόρτισης ξεκινά από τα εξωτερικά σωματίδια και επεκτείνεται σταδιακά στο εσωτερικό της μπαταρίας.

Στο βαθμό που οι εταιρείες ηλεκτρονικών θα υιοθετήσουν την πιο πάνω λύση είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητα μας καθώς όλες οι συσκευές μας θα φορτίζουν σε ελάχιστο διάστημα. Αντιστοίχως όμως θα υπάρξουν αλλαγές και στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να φορτίζουν και αυτά τις μπαταρίες τους πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι τώρα.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.