Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Τρέχει» με... 2 ευρώ η αμόλυβδη

Bookmark and Share


Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα 1,793 ευρώ το λίτρο, από τα 1,662 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 2 Ιουλίου. Δηλαδή, μέσα σχεδόν σε ενάμιση μήνα η τιμή έχει...
αυξηθεί 13,1 λεπτά το λίτρο. Σε νησιωτικές και άλλες παραθεριστικές περιοχές η βενζίνη πλησιάζει ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο. Φλέγονται... από την ξέφρενη «κούρσα» των τιμών των καυσίμων οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αλλά και τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Εν μέσω μάλιστα και των θερινών διακοπών, οι δαπάνες της βενζίνης έρχονται να προστεθούν στη μακρά και βαριά λίστα των εξόδων που έχουν τα νοικοκυριά με τις δόσεις της εφορίας και του ειδικού τέλους ακινήτων.

Φλέγονται... από την ξέφρενη «κούρσα» των τιμών των καυσίμων οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αλλά και τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Εν μέσω μάλιστα και των θερινών διακοπών, οι δαπάνες της βενζίνης έρχονται να προστεθούν στη μακρά και βαριά λίστα των εξόδων που έχουν τα νοικοκυριά με τις δόσεις της εφορίας και του ειδικού τέλους ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα 1,793 ευρώ το λίτρο, από τα 1,662 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 2 Ιουλίου. Δηλαδή μέσα σχεδόν σε ενάμιση μήνα η τιμή έχει αυξηθεί 13,1 λεπτά το λίτρο.

Την ίδια στιγμή, σε νησιωτικές και άλλες παραθεριστικές περιοχές η βενζίνη πλησιάζει ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Για την ακρίβεια, στο Λασίθι έχει φτάσει να πωλείται 1,995 ευρώ το λίτρο. Ετσι, σε σύγκριση με τη μέση πανελλαδική τιμή, το «καπέλο» της κερδοσκοπίας ξεπερνά τα 20 λεπτά το λίτρο (20,2 λεπτά).

Η ανοδική τροχιά των καυσίμων προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι κύριοι λόγοι είναι η επιδείνωση της οικονομικής ύφεσης και η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, αφού η κατανάλωση θα πέσει και τα έσοδα θα μειωθούν αλλά και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί σε απλησίαστα για τις δυνατότητες των νοικοκυριών επίπεδα.
«Τρέχει» με... 2 ευρώ η αμόλυβδη

Κι αυτό επειδή από τον Οκτώβριο θα πρέπει να εφαρμοστεί η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το 80% της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Αν αυτό συνέβαινε σήμερα, τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλούνταν πάνω από 1,25 ευρώ το λίτρο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.