Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δωδεκάχρονος δώρισε 5.000 για να σωθεί ένα δάσος

Bookmark and Share


Ένα12χρονο αγόρι από τη Σλοβακία συγκίνησε τους υπευθύνους αλλά και ολόκληρη την κοινή γνώμη τη χώρας, προσφέροντας όλα τα χρήματα που συγκέντρωνε σαν χαρτζιλίκι εδώ και χρόνια προκειμένου να σωθούν τα...
δέντρα που έχουν φαγωθεί από ξυλοφάγα έντομα στο Βίσοκε Τάτρι, μια οροσειρά αλπικού τύπου στα σύνορα της χώρας με την Πολωνία.

Ο νεαρός Ματέι Γιουρτσίσιν δώρισε 5.000 ευρώ στο Εθνικό Πάρκο Τάτρας, το οποίο από τον Νοέμβριο του 2004 προσπαθεί να καταπολεμήσει την επιδρομή που έχουν εξαπολύσει οι σκολύτες, ένα είδος εντόμου, καταστρέφοντας τα δέντρα. Μεγάλο μέρος του δάσους υπέστη ζημιές και από μια καταιγίδα.

«Πηγαίνουμε συχνά στην οροσειρά και ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν εκεί», είπε η μητέρα του Ματέι, η Αλίσα Γιουρτσισίνοβα, η οποία ενέκρινε τη συναλλαγή για λογαριασμό του ανήλικου γιου της.

Το Εθνικό Πάρκο γνωστοποίησε ότι με τα χρήματα θα αγοραστούν 500 παγίδες φερομόνης για να καταπολεμηθούν οι σκολύτες και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώνει τακτικά τον 12χρονο δωρητή για την κατάσταση στο δάσος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.