Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αύξηση της θερμοκρασίας 6 βαθμούς Κελσίου προβλέπει η ΙΕΑ

Bookmark and Share


Αν οι ενεργειακές πολιτικές δεν μεταβληθούν ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους τις περιβαλλοντικές προκλήσεις οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα φτάσουν τα 1.000 μέρη ανά...
εκατομμύριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Με βάση τα στοιχεία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Όπως τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA, Richard Jones, οι αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και άλλων περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων.

Ωστόσο ο κ. Jones επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει μια και μοναδική λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ταυτόχρονη επίλυση των ενεργειακών προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει μια μαγική σφαίρα. Δεν υπάρχει μια και μόνο τεχνολογία που να χρειαζόμαστε γιατί όλα τα μέρη δεν είναι ίδια. Σε μερικές περιοχές η ηλιακή ενέργεια είναι ιδανική γιατί ο ήλιος λάμπει όλη την ώρα, ενώ σε άλλα μέρη οι άνεμοι φυσούν συνεχώς, κάτι που είναι πολύ καλό για την αιολική ενέργεια. Σε άλλες περιοχές οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ή δεν είναι αρκετά ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Jones.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.