Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Η λίστα των μέτρων που έχουν "κλειδώσει" στα χέρια της τρόικας

Bookmark and Share


Ο χρόνος για το οικονομικό επιτελείο ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα, αφού σε δύο εβδομάδες θα πρέπει ο κύριος Τόμσεν και οι υπόλοιποι τροικανοί θα πρέπει να έχουν όλα τα μέτρα ...
των 11.5 δις ευρώ στα χέρια τους.

Όσο όμως το "κυνήγι" των μέτρων είναι σε εξέλιξη, ήδη, όπως γνωστοποιήθηκε, μια επικαιροποιημένη λίστα με περισσότερες διευκρινίσεις για το κομμάτι των μέτρων που έχουν ήδη «κλειδώσει» έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών προς τους επικεφαλής της τρόικας

Τι περιλαμβάνει αυτή η λίστα;

Έχει μέτρα που αφορούν στα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών, Άμυνας και ένα μέρος του Υπουργείου Εργασίας ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση των δύσκολων μέτρων 3,5 δισ. ευρώ που απομένουν.

«Ολόκληρο το πακέτο πρέπει να δοθεί στην τρόικα προς το τέλος Αυγούστου. Βέβαια, δεν θα δοθεί λεπτομερώς γιατί δεν είναι δυνατόν περικοπές δαπανών που θα πάρουν αρκετά χρόνια, να δοθούν τώρα με λεπτομέρειες. Θα δώσουμε, όμως, συγκεκριμένες κατευθύνσεις για αυτά τα 11,5 δισ. γιατί αυτό είναι το minimum που δέχεται η τρόικα και στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με όλα τα υπουργεία», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ξανά το μέτρο της εφεδρείας, αφού τόσο ο υπουργός οικονομικών όσο και ο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιατάκης επιβεβαίωσαν πως η εφεδρεία υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης αναζητείται όμως ακόμα το μοντέλο που θα είναι πιο αποτελεσματικό και σύννομο, το οποίο πάντως δεν θα μοιάζει με την εφεδρεία που εφαρμόστηκε στο παρελθόν.

Κι ενώ η διαπραγμάτευση για τα 11,5 δισ. συνεχίζεται, τα ισοδύναμα μέτρα για τον φετινό προϋπολογισμό βρέθηκαν και έτσι η κυβέρνηση πέτυχε:

- τη μη περικοπή αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια, τουλάχιστον για το 2012

- αύξηση δόσεων για εξόφληση φόρου εισοδήματος από 3 διμηνιαίες στις 7 μηνιαίες

-διατήρηση της εξισωτικής αποζημίωσης κτηνοτρόφων για 70.000 αγρότες, ύψους 160 εκατ. ευρώ

-επίδομα θέρμανσης για οικογένειες που το έχουν ανάγκη, λόγω της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης από τον Οκτώβριο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.