Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η κρίση έφερε στο πιάτο μας το ρύζι και τα όσπρια!

Bookmark and Share


Αύξηση της παραγωγής και της ζήτησης στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν το 2011 οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων, ενώ η ανοδική πορεία φαίνεται...
να συνεχίζεται και το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η παραγωγή τυποποιημένου ρυζιού αυξήθηκε κατά 11,3%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγή τυποποιημένων οσπρίων.

Την ίδια ώρα, Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής και ζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με επιστροφή στην εγχώρια καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών αγαθών και τροφίμων.

«Χτυπάμε μια μεγάλη καμπάνα για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως είπε, «πρέπει η πολιτεία να ελέγξει τα καρτέλ και το ελληνικό εμπόριο να στραφεί στην ελληνική παραγωγή προωθώντας στα ράφια τα ελληνικά προϊόντα χωρίς τους μεσάζοντες που αυξάνουν τις τιμές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων λιανικής πώλησης Ελλάδας, Αντώνης Μακρής, ο οποίος υποστήριξε πως η επισιστική κρίση θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων στη χώρα μας τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν και στο εξωτερικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.