Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Επιστήμονες συστήνουν στους άντρες να μην μοιράζονται το κρεβάτι τους

Bookmark and Share


Τη διάθεση χιλιάδων αντρών που δεν θέλουν να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τη σύντροφό τους έρχεται να φτιάξει μια νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι πνευματικές ικανότητες και...
οι επαγγελματικές αποδόσεις ενός άνδρα επηρεάζονται αρνητικά όταν μοιράζεται το κρεβάτι του με οποιαδήποτε γυναίκα.

Έτσι, αντίθετα με την κοινή λογική που υποστηρίζει ότι ένα ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο πρέπει να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, οι επιστήμονες συστήνουν πλέον στους άνδρες να κοιμούνται χώρια από τις γυναίκες τους.

Όπως εξηγούν, ανεξάρτητα αν έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή ή όχι, η «συγκατοίκηση» στο κρεβάτι είναι πολύ ευεργετική για τις γυναίκες, οι οποίες κοιμούνται πιο βαθιά και πιο ήρεμα, αλλά έχει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα για τους άντρες.

Στην έρευνα, πήραν μέρος οχτώ ανύπαντρα ζευγάρια, χωρίς παιδιά, ηλικίας περίπου 20 χρονών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γκέρχαρντ Κλόεσκ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Σε κάθε ζευγάρι ζητήθηκε να κοιμηθούν δέκα βράδια μαζί και δέκα χωριστά, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια.

Κάθε μέρα τα ζευγάρια υποβάλλονταν σε τεστ ελέγχου του επιπέδου των ορμονών άγχους. Αν και οι άνδρες απάντησαν ότι ο ύπνος με τη σύντροφο ήταν περισσότερο ευχάριστος, η απόδοσή τους στα τεστ αποδείχτηκε εξαιρετικά χαμηλή και γρήγορα οι αναλυτές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το να μοιράζεται το κρεβάτι του είναι περισσότερο καταστροφικό για τον ανδρικό οργανισμό.

Οι γυναίκες από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι ο ύπνος με το σύντροφό τους ήταν πιο βαθύς και αναζωογονητικός, ενώ τα αποτελέσματα του τεστ πιστοποίησαν την ανυπαρξία σχεδόν επιπέδων άγχους. Ωστόσο, οι ίδιες παραδέχτηκαν ότι αισθάνονται καλύτερα όταν κοιμούνται μόνες.

Ακόμα και η μνήμη φαίνεται να επηρεάζεται κατά πολύ μετά από έναν διαταραγμένο ή μη ύπνο, καθώς οι γυναίκες θυμούνται περισσότερα όταν δεν μοιράζονται με κανέναν το κρεβάτι τους, σε αντίθεση με τους άνδρες που ανακαλούν στη μνήμη τους περισσότερες πληροφορίες, μετά από ένα... περιπετειώδες, ερωτικό βράδυ.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ύπνου καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, Δρ. Νιλ Στάνλεϊ, «είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να προτιμούν τη μοναξιά στο κρεβάτι τους. Ο ύπνος αποτελεί μία από τις πιο εγωιστικές ανάγκες και είναι απαραίτητος για την καλή σωματική και ψυχική υγεία. Το να μοιράζεσαι αυτή την ανάγκη με κάποιον που κάνει φασαρία, ροχαλίζει ή παίρνει τα σκεπάσματα, δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια, αν πιστεύετε ότι δεν ξεκουράζεστε με κάποιον άλλο δίπλα σας. Δεν είναι ντροπή».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.