Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

«Θα πάρω τα μέτρα κι ας πέσω…»

Bookmark and Share


Αποφασισμένος να κάνει αυτό που πρέπει και να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός. Φέρεται μάλιστα να είπε σε στενούς του συνεργάτες...
ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για την πατρίδα κι ας πέσει.

Φράση που αποτελεί το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί. Παίρνει πάνω του το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δις. ευρώ, θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων. Και θα τα δώσει όλα για να πετύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 έως το 2016.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσαν στη Real News άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ξορκίζει το ενδεχόμενο να γίνει ένας δεύτερος Καραμανλής . Οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ερμηνεύτηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα ως απόδραση του τότε πρωθυπουργού από τα προβλήματα που έπνιγαν τη χώρα. «Ας παίρναμε τα μέτρα κι ας πέφταμε», δήλωσε ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος ο Α. Σαμαράς, προκαλώντας την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλες πηγές δίνουν και μια άλλη ερμηνεία. «Ο μεγάλος στόχος του ήταν να αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ. και να γίνει πρωθυπουργός», είπαν στην εφημερίδα.

«Τον εκπλήρωσε. Τώρα βάζει πάνω απ’όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. ΄Αλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας».

Αυτήν την εντολή, έδωσε ο Α. Σαμαράς και προς όλους τους υπουργούς αιχμής που έχουν αναλάβει το βάρος της εφαρμογής των Μνημονίων. Τους είπε μάλιστα τη φράση «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.