Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κρίση κρίση αλλά οι τιμές στα ξενοδοχεία στα... ύψη!

Bookmark and Share


Αυξήσεις τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις όπου παρατηρήθηκε μείωση
Οι τιμές των ξενοδοχείων ...
στην Ελλάδα μπορεί να ακολουθούν ανοδική πορεία, αλλά τα επίπεδα αύξησης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι χαμηλά. Κατά τα άλλα οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν κίνηση. Και πως να έχουν με τέτοιες τιμές που ζητάνε.

Μείωση τιμών υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλεις και συγκεκριμένα: Στην Αθήνα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο -μείωση 5%- και στη Θεσσαλονίκη 76 ευρώ ανά διανυκτέρευση -μείωση 7%- σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για τον μήνα Αύγουστο.

Στους δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη Μύκονο η αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο αγγίζει το 14% και οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 209 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο.

Στην Παροικιά της Πάρου οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 15% (104 ευρώ ανά διανυκτέρευση).
Στις Σπέτσες η αύξηση φτάνει το 24% (μέση τιμή διανυκτέρευσης 174 ευρώ).
Στην Κέρκυρα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν 127 ευρώ (αύξηση 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).
Στη Μήλο η αύξηση αγγίζει το 22% (μέση τιμή 83 ευρώ), ενώ στην Πάργα οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν 124 ευρώ (αύξηση 29%).

Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τη Σκιάθο, θα πληρώσουν ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο 74 ευρώ (αύξηση 18%), στη Σκόπελο θα πληρώσουν 76 ευρώ ανά διανυκτέρευση (αύξηση 16%), στα Χανιά 87 ευρώ (αύξηση 6%), στο Ρέθυμνο 112 ευρώ (αύξηση 8%), ενώ στο Ηράκλειο οι τιμές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 2% και μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 94 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.