Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Tips για μία πιο «πράσινη» κουζίνα

Bookmark and Share


Οι πράξεις μας είναι αυτές που διαμορφώνουν και τον χαρακτήρα μας και, ως εκ τούτου, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η οικολογική συνείδηση ξεκινάει μέσα από το σπίτι μας. Οι μικρές πράξεις του καθενός μας είναι που ...κάνουν την μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον και, γι' αυτό, τα παρακάτω tips μπορούν να αποδειχτούν σωτήρια. Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα μας.

Φτιάξτε φυσικό λίπασμα
Αντί να πετάξετε στα σκουπίδια φλούδες και λοιπά υπολείμματα φρούτων και λαχανικών, χρησιμοποιείστε τα ως λίπασμα στις γλάστρες και τον κήπο σας. Θα εκπλαγείτε κι εσείς, μόλις ανακαλύψετε πόσα σκουπίδια μπορείτε να αποφύγετε!

Χρησιμοποιείστε πάνινες σακούλες για τα ψώνια σας
Οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσης είναι τόσο επιβαρυντικές για το περιβάλλον που έχουν απαγορευτεί σε κάποιες χώρες. Κάντε την σωστή κίνηση και μεταφέρετε τα ψώνια σας από το σούπερ μάρκετ ή την αγορά μέσα σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από ύφασμα.

Αγοράζετε φρούτα και λαχανικά εποχής
Σκεφτείτε το. Αν, για παράδειγμα, αγοράσετε μέσα στο καταχείμωνο ένα ροδάκινο, αυτό έχει βρεθεί στο τραπέζι σας από ένα άλλο μέρος, όπου είναι καλοκαίρι- πάει να πει, το φρούτο έχει «ταξιδέψει» μεγάλες αποστάσεις. Αγοράζοντας μόνο φρούτα και λαχανικά εποχής συμβάλλετε στη μείωση ρίπων και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Βάζετε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτο
Εάν δεν έχει γεμίσει καλά, η σπατάλη ενέργειας αλλά και νερού είναι μεγάλη.

Χρησιμοποιείτε πετσέτες από ύφασμα
Όποτε μπορείτε, αντικαταστήστε τις χαρτοπετσέτες σας, με πετσέτες φαγητού από ύφασμα. Έτσι, δημιουργείτε λιγότερα απορρίμματα, αλλά σώζετε και τα δέντρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.