Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Φωτογραφική μηχανή με δέκτη Wi-Fi

Bookmark and Share


Με την τάση για δικτύωση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών να διαδίδεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ήταν αναπόφευκτο να εμφανιστούν και φωτογραφικές μηχανές με δέκτη Wi-Fi, ώστε...

να συνδέονται ασύρματα στο Ιντερνετ και να πραγματοποιούν μία σειρά από λειτουργίες χωρίς καλώδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η compact ψηφιακή WB850F της Samsung, η οποία κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό και στην Ελλάδα, με την τιμή της να κινείται γύρω στα 350 ευρώ.

Κι αυτό γιατί, όπως και οι υπόλοιπες μηχανές και camcorder στη σειρά Smart Camera 2012 της κορεατικής εταιρείας, η WB850F υποστηρίζει την τεχνολογία Wi-Fi.

Ετσι, ο χρήστης της μπορεί να «ανεβάσει» τις εικόνες ή τα βίντεό του απευθείας σε σάιτ όπως το Facebook, το YouTube και το Picasa ή να τις στείλει μέσω e-mail σε όποιον επιθυμεί. Παράλληλα, μπορεί να προγραμματίσει τη φωτογραφική μηχανή, ώστε όλο αυτό το οπτικό υλικό να αντιγράφεται αυτόματα και ασύρματα στον υπολογιστή του.

Ακόμη καλύτερα, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχεί μήπως χάσει τις φωτογραφίες ή μήπως «γεμίσει» η κάρτα μνήμης, αφού έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα αρχεία του σε έναν «εικονικό» σκληρό δίσκο στο Ιντερνετ, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Skydrive της Microsoft.

Με πάχος μόλις 35,1 χιλιοστά και βάρος 230 γραμμάρια, η WB850F είναι ιδανική για ταξίδια, ενώ διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν και με το παραπάνω την τιμή της. Κατ’ αρχάς τον ευρυγώνιο φακό της, που έχει εστιακή απόσταση 23-483 mm, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να απαθανατίσει κάδρα τα οποία καλύπτουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο από του ανθρώπινου ματιού.

Κατά δεύτερον το μεγάλο οπτικό ζουμ που παρέχει (21x), για τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση σκηνών από μεγάλη απόσταση. Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού CMOS, ανάλυσης 16,2 Megapixel, η μηχανή υπόσχεται λήψεις εικόνων και βίντεο υψηλής ευκρίνειας (1080i) που, ειδικά σε φωτεινά περιβάλλοντα, έχουν εξαιρετική ποιότητα.

Οι λήψεις αυτές μπορούν να αναπαραχθούν στην 3 ιντσών οθόνη της WB850F, η οποία παίζει και τον ρόλο σκοπεύτρου. Τεχνολογίας AMOLED, η οθόνη έχει αρκετά υψηλή ανάλυση (921.000 dot), ενώ είναι πιο φωτεινή από τα LCD μόνιτορ που διαθέτουν πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα.

Γεγονός που διευκολύνει στον χειρισμό της μηχανής σε εξωτερικούς χώρους, αφού στην οθόνη προβάλλονται επίσης και όλες οι ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους πιο έμπειρους να επιλέγουν χειροκίνητα όλες τις παραμέτρους των λήψεων, ενώ οι πιο αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλήρως αυτόματη λειτουργία.

Αρκετά διευρυμένες όμως είναι και οι δυνατότητες που δίνει το σύστημα GPS, που είναι επίσης ενσωματωμένο στη συσκευή, και οι οποίες είναι χρήσιμες στα ταξίδια.

Πιο συγκεκριμένα, το GPS χρησιμοποιείται από το Live Landmark, μια λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που μέσω της οθόνης παρέχει πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται μπροστά από τη μηχανή. Επίσης, «κατεβάζοντας» κανείς στη μηχανή τον χάρτη της περιοχής που θα επισκεφθεί, μπορεί να επιστρατεύσει την υπηρεσία MapView που, πάλι χάρις στο GPS, θα αναλάβει να τον καθοδηγήσει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.