Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεμπλοκάρουν 1.624 μικρά φωτοβολταϊκά έργα ύψους 665 εκατ. ευρώ

Bookmark and Share

Στην απεμπλοκή 1.624 μικρών επενδύσεων που αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ, αποσκοπεί η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, να συστήσει ...

την Ομάδα Ελέγχου Μικρών Εργων.

Πρόκειται για έργα που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, τον 3299/2004, αλλά οι επενδυτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Στόχος του υπουργείου είναι να έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους πληρωμές για τα παραπάνω έργα συνολικού ύψους 274 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στην οδό Κοραή, όπου θα εγκατασταθεί και η Ομάδα Ελέγχου Μικρών Εργων. Τα στελέχη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί ξεχωριστός πίνακας προγραμματισμού πληρωμών για τα μικρά έργα που ολοκληρώνονται μέσω διοικητικών ελέγχων.

Εκτός από τη γρήγορη αποπληρωμή των επενδυτών, κάτι που αποτελεί ένεση ρευστότητας στην αγορά, το υπουργείο εκτιμά ότι μέσω της λειτουργίας αυτής της ομάδας σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για οδοιπορικά των υπαλλήλων.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.