Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση στα έσοδα του Δημοσίου από την κινητή τηλεφωνία

Bookmark and Share


Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι κατά το 2011 τα δημόσια έσοδα από το τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν...

μείωση -16,8%, ενώ η αντίστοιχη μείωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ανέρχεται σε -5% και, κατά τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο ρυθμός αυτός μείωσης θα διατηρηθεί και κατά το δεύτερο εξάμηνο.

''Η αρνητική μεταβολή αυτή των εσόδων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στο ύψος των τελών αυτών, δεδομένου ότι στον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους είχαμε αύξηση εσόδων, αλλά οφείλεται, κατά βάση, στις απώλειες των προσωπικών εισοδημάτων των χρηστών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα και τη μείωση της χρήσης των υπηρεσιών'', σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών.


Δεν εξετάζεται η μείωση των τελών

Σημειωτέον, ότι τα δημόσια έσοδα από το τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας κατά το 2010 είχαν αυξηθεί κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2009, λόγω της επιβολής του τέλους καρτοκινητής, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού εσόδου, για να ακολουθήσει, όμως, η πτώση των δημοσίων εσόδων από το συγκεκριμένο τέλος το 2011 και το 2012.

Ο υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι ''κάτω από τις επιτακτικές δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας δεν εξετάζεται η μείωση των εν λόγω τελών προς το παρόν'', προσθέτει, ωστόσο, ότι κάθε πρόταση που αποβλέπει σε ελάφρυνση των φορολογικών βαρών λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προτείνεται αντίστοιχα και η αναπλήρωση της απώλειας των ανάλογων εσόδων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.