Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτα ιατρικά λάθη που έμειναν στην ιστορία

Bookmark and Share


Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει ποτέ λάθος στη ζωή του είτε σε προσωπικό επίπεδοείτε σε επαγγελματικό.Τα ιατρικά όμως λάθη είναι αυτά που δημιουργούν μεγάλα...
προβλήματα πολλές φορές και μη αναστρέψιμα. Γιατρός σημαίνει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγεις τα λάθη, γιατί από ένα λάθος δικό σου, ίσως να κινδυνεύσει ένας άνθρωπος να πεθάνει.

Υπάρχουν όμως κάποια ιατρικά λάθη που έγραψαν ιστορία και που μέχρι και σήμερα τα συζητάνε. Τα λάθη αυτά στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ, τα χαρακτηρίζουν σαν “παραδείγματα προς αποφυγή” και πολλές φορές οι γιατροί τα μνημονεύουν και εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους...


Μερικά από αυτά είναι:
Λάθος πόδι
Τον Φλεβάρη του 1995, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Community, στην Tampa, οι φοιτητές θα παρακολουθούσαν τον ακρωτηριασμό ενός κατεστραμμένου ποδιού που έπρεπε να αφαιρεθεί. Ο 52χρονος Willie King, μπήκε στο χειρουργείο, τον ετοίμασαν για την επέμβαση και ξεκίνησε η διαδικασία. Ύστερα από ώρες που διήρκεσε ο ακρωτηριασμός, ένας φοιτητής που κοίταζε τον φάκελλο του 52χρονου, μέσα στο χειρουργείο φώναξε έντρομος να σταματήσουν. Είχαν ακρωτηριάσει λάθος πόδι. Ήταν όμως αργά, ο 52χρονος King, είχε χάσει και τα 2 του πόδια. Η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια. Το νοσοκομείο κατέβαλε αποζημίωση 900.000 δολαρίων ενώ 250.000 δολάρια του κατεβλήθησαν και από τον υπεύθυνο χειρουργό καθηγητή.

Λάθος DNAΗ Nancy Andrews, από τη Νέα Υόρκη, προσπαθούσε απεγνωσμένα επί σειρά ετών, με τον σύζυγο της να κάνουν παιδί. Δεν τα κατάφερναν όμως. Κάποια στιγμή με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης το πέτυχαν. Η οικογένεια τους “ξαναγεννήθηκε”, ήταν όλοι χαρούμενοι που η Nancy, είχε μείνει έγκυος και κυοφορούσε ένα υγιέστατο αγοράκι. Τόσοι κόποι και τόσες θυσίες χρόνων, τόση αγωνία, τόσα κλάματα, δεν πήγαν επί ματαίω. Σε 9 μήνες η Nancy γέννησε με φυσιολογικό τοκετό αλλά οι γιατροί και πολύ περισσότερο ο σύζυγος της, έμειναν άναυδοι. Το παιδί είχε γεννηθεί αρκετά πιο ...σκούρο. Και οι 2 γονείς ήταν λευκοί και το παιδάκι μαύρο. Ο σύζυγος της Nancy, όταν πήγαν με το νέο μέλος της οικογένειας στο σπίτι, τηλεφώνησε στον δικηγόρο του και του είπε να βάλει μπροστά τις διαδικασίες για διαζύγιο. Η Nancy, εκλιπαρούσε και έκλαιγε ότι ουδέποτε πήγε με άλλον άνδρα. Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Η εμβρυολόγος είχε μπερδέψει το σπέρμα που θα γονιμοποιούσε τα ωάρια της Nancy. Της είχε εμφυτεύσει σπέρμα από άλλο δότη.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.