Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Windows 7: το δημοφιλέστερο λειτουργικό

Bookmark and Share


Τα Windows 7 είναι πλέον το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών στον κόσμο, σύμφωνα με την Net Applications, αφού το ποσοστό τους, μετά από 3 χρόνια ξεπέρασε τα...
αθάνατα Windows XP.

Το ποσοστό των Windows 7, τον Αύγουστο έφτασε στο 42,76% ξεπερνώντας ελάχιστα τα Windows XP που είχαν ποσοστό 42,52%. Τα Windows Vista βρίσκονται στην τρίτη θέση με 6,15% και ακολουθούνται από τα Mac OS X 10.7 και Mac OS X 10.6 με 2,45% και 2,38% αντίστοιχα.

Συνολικά, όλες οι εκδόσεις των λειτουργικών της Microsoft, φτάνουν το 92% της αγοράς.

Χρειάστηκαν 3 χρόνια για τα Windows 7 να περάσουν στην πρώτη θέση των λειτουργικών, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν, το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα όλων των εποχών, τα Windows XP.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα ποσοστά τους, αφού σε λιγότερο από 2 μήνες, θα αντικατασταθούν από τα Windows 8, τα οποία έρχονται με μεγάλες φιλοδοξίες.

Πάντως, σύμφωνα με τη StatCounter, τα Windows 7 είχαν ξεπεράσει τα XP ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους μέτρησης και συνήθως διαφωνούν στα στατιστικά που δίνουν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την “κόντρα” για το ποιος browser είναι δημοφιλέστερος.


Πηγή: PC Magazine

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.