Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η σκεπαστή αγορά θα έχει φωτοβολταικά στη Λάρισα- Οφέλη και για σχολεία της πόλης

Bookmark and Share

Και εκτός απο αυτήν και 14 σχολεία της πόλης θα αποκτήσουν το δικό τους φωτοβολταικό σύστημα. Το ηλεκτρικό ρεύμα που θα..
παράγεται θα χρησιμοποιείται και για ανάγκες του δήμου ενώ θα εξοικονομηθούν πόροι απο την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ποιά είναι τα σχολεία;


Πρόκειται για τις στέγες των Δημοτικών Σχολείων: 19ου, 2ου, 4ου, 5ου, 6ου, 13ου, 15ου, 18ου, 22ου, 25ου, 27ου, 45ου, καθώς και του 9ου Λύκειο και 10ου Γυμνασιου.

Ανάλογο σύστημα θα εγκατασταθεί κια στη σκεπαστή αγορά στη Νεάπολη. Ηδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Το πρόγραμμα θα φτάσει τα 1,87 εκατ. ευρώ,

Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε έξι μήνες και στην προσωρινή παραλαβή του στη συνέχεια από το Δήμο Λαρισαίων.

Με την εγκατάσταση ο Δήμος Λαρισαίων θα καταγραφεί στους ηλεκτροπαραγωγούς δήμους της χώρας, δίνοντας ενεργειακή αυτοτέλεια τόσο στα σχολεία της εγκατάστασης, την ίδια στιγμή που θα καλύπτεται ένα επιπλέον μέρος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δήμου με την εγκατάσταση θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το έργο θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, αφού η σχετική πρόταση του Δήμου Λαρισαίων είχε κατατεθεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθυστέρησε ωστόσο από τις ενστάσεις ανθρώπων που δεν συμφωνούσαν με το συνολικό όφελος που προκύπτει.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.