Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Παράταση μέχρι το Σεπτέμβρη για την φορολογική δήλωση 2013;

Bookmark and Share

Ακούγεται απίστευτο αλλα το επικρατέστερο σενάριο είναι η παράταση που θα δοθεί για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων να είναι...
για μήνες! Είναι περισσότεροι από 600.000 οι φορολογούμενοι που πρέπει να περιμένουν την ενημέρωση μέσω taxis για τους φόρους που έλαβαν από τις καταθέσεις τους και μόνο αυτοί αρκούν για να μπλοκάρουν το σύστημα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Καμία ανακοίνωση. Η “πιάτσα” όμως βοά. Οι επαγγελματίες του χώρου, οι λογιστές δηλαδή, ήδη δίνουν ραντεβού για αργότερα με τους πελάτες τους, λέγοντας ότι η παράταση θα είναι ως τέλη Αυγούστου ή ακόμη και μέσα Σεπτεμβρίου!

Αυτό ίσως ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο θεωρείται δεδομένο από πολλούς ότι η παράταση που θα δοθεί θα ξεπερνάει τον ένα μήνα.

Δεν είναι όμως μόνο όσοι περιμένουν τη βεβαίωση για τους τόκους καταθέσεων, αλλά και χιλιάδες ακόμη φορολογούμενοι που επιλέγουν να καθυστερήσουν όσο περισσότερο μπορούν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης για να καθυστερήσουν και την πληρωμή των φόρων που θα προκύψουν.

Πολλοί, με βάση τα παραπάνω και τη ροή δηλώσεων ως τώρα όλα υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί γενναία παράταση για να μην “μπλοκάρει” το σύστημα.

Όσο πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους με τα σημερινά δεδομένα ως το τέλος του μήνα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.