Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

Bookmark and Share

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη για την δημοκρατία» λέγοντας
ότι αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ αποτελούν «τραγέλαφο». «Σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστό είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις προτάσεις που φέρεται να κατέθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που τον συνάντησαν για δεύτερη φορά.


Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει να συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ, ενώ προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσοι αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή.


«Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης», κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.