Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι Έλληνες δουλεύουν πολύ, και αμείβονται λίγο

Bookmark and Share

Πρωταθλητές στις ώρες που εργάζονται ανακηρύσσονται οι Ελληνες, καθώς δουλεύουν
2.032 ώρες ετησίως, ενώ αμείβονται χειρότερα απ τους πολίτες πολλών χωρών, που δουλεύουν λιγότερο. Αυτό προκύπτει από τν ΟΟΣΑ, καθώς δημοσιοποίησε έναν πιλοτικό δείκτη που κατά βάση συμπληρώνεται απ τους ίδιους τους πολίτες κάθε χώρας, σύμφωνα με τον οποίο οι Ελληνες βρίσκονται πίσω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ σε όλα τα πεδία στα οποία αποτυπώνεται το ευ ζην.

Παρά τις στατιστικές αδυναμίες αυτού του Δείκτη Καλύτερης Ζωής, είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι το μέσο καθαρό εισόδημα ενός νοικοκυριού στν Ελλάδα διαμορφώνεται στα 20.440 δολάρια ετησίως, ποσό αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο όρο στ κράτη-μέλη του οργανισμού (23.047 δολάρια τον χρόνο), ενώ το μέσο εισόδημα των Γερμανών ανέρχεται σε 28.799 δολάρια και των Γάλλων σε 28.310 δολάρια. Σημαντικό είναι και το χάσμα που καταγράφεται μεταξύ τν πλουσιότερων και των φτωχότερων στ χώρα μας, καθώς το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές τα εισοδήματα του κατώτατου 20%!

Παρά τις χαμηλότερες αποδοχές και σε πείσμα της παραφιλολογίας, οι Ελληνες πολίτες εργάζονται 2.032 ώρες ετησίως, πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (1.776 ώρες), όταν οι Γερμανοί απασχολούνται μόλις 1.413 ώρες τον χρόνο κ οι Γάλλοι 1.476 ώρες! Κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται και η απασχόληση, με το 56% των ατόμων ηλικίας από 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα να έχει σχέση αμειβόμενης εργασίας, έναντι 66% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.