Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μήπως τελικά η τηλεόραση σας 'βλέπει' εσάς κι όχι εσείς εκείνην;

Bookmark and Share

Την βλέπετε; Σας βλέπει κι εκείνη!Αν έχετε την Smart TV της Samsung, την πατήσατε! Όπως ισχυρίζονται οι χάκερς μπορούν να
έχουν πρόσβαση στον σκληρό δίσκο της και να πάρουν τον έλεγχο στις ενσωματωμένες κάμερες της.

Οι ειδικοί ασφαλείας αποκαλύπτουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή και να καθαρίσουν τους σκληρούς δίσκους και τους δίσκους που συνδέονται για πληροφορίες. Ισχυρίζονται ότι έχουν πλήρη πρόσβαση στο "root" που τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό με το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις κάμερες και τα μικρόφωνα του.

Όλο και περισσότερες συσκευές που συνδέονται στο Internet, χωρίς να έχουν την πρόθεση (λένε) καθιστούν τους καταναλωτές ευάλωτους σε επιθέσεις από χάκερς.

Με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα της Smart TV για να ακούσουν και να δουν τα πάντα μπροστά της.

Η Smart TV της Samsung μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιηγηθείτε στο Internet, για χρήση των κοινωνικών δικτύων, να παρακολουθήσετε τις τανίες που προβάλλονται με υπηρεσίες μετάδοσης streaming και να παίξετε online παιχνίδια, μεταξύ άλλων, από την άνεση του καναπέ σας.

Οι συσκευές μπορούν επίσης να ελέγχονται με φωνητικές εντολές και χειρονομίες, χρησιμοποιώντας μικρόφωνα και κάμερες που εντοπίζουν, τι συμβαίνει μπροστά τους.
Ωστόσο, όσο η Smart TV είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο είναι ευάλωτη σε χάκερ που μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή και στα αρχεία της.

Η τηλεόραση είσαι τελικά εσύ....
ReVuln - The TV is watching you from ReVuln on Vimeo.

Μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ με αρθιμ. 20120304206 προτείνει στην επιχείρηση την δυνατότητ να μπορεί να ανιχνεύσει πότε οι 'θεατές' είναι «αγκαλιά» στον καναπέ, ώστε τότε δείχνουν «μια ρομαντική διαφήμιση ενός ζευγαριού που είναι σε διακοπές, και χρησιμοποιεί προφυλακτικό! (Μην τυχόν και τους ξεφύγει και κανένας που θέλει τελικά να κάνει και κανένα παιδί... κι εδώ ο αποπληθυσμός σε πρώτη φροντίδα!)

Η Samsung δεν διαψεύδει τα όσα λένε οι ειδικοί, απλά υπόσχεται ότι μέσα στο 2013 θα κυκλοφορήσει ένα λογισμικό το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια της χρήσης της.


Τελικά καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: Όπου Smart = κατασκοπεία. Είτε αυτά είναι τηλέφωνα, είτε τηλεοράσεις, είτε smart meters (Έξυπνοι μετρητές: Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε;)


diadoseto.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.