Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Α.Σαμαράς: Θα προχωρήσω με ή χωρίς τη ΔΗΜΑΡ

Bookmark and Share

Βολές εναντίον του Φ. Κουβέλη εξαπέλυσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ.

«Απ' όταν ανέλαβα είχα πει ότι στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και να φέρουμε την ανάκαμψη με ορίζοντα τετραετίας», είπε ξεκινώντας το διάγγελμα ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε για άλλη μία φορά πως «αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις δν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος».
«Στο σημείο αυτό είχαμε σοβαρή διαφωνία με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα κ να βρεθεί λύση», ισχυρίστηκε ο κ. Σαμαράς.
Παρουσιάζοντος το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τους κυβερνητικούς εταίρους ο πρωθυπουργός είπε:

«Στη συνάντηση της Τετάρτης υπήρξε συμφωνία να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Ο διαχειριστής θα προσλάμβανε με 3μηνες συμβάσεις τους εργαζόμενους. Δέχθηκα ο αριθμός να φτάσει τους 2.000».
Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως «ενώ ο Φ. Κουβέλη είχε συμφωνήσει, σήμερα επανήλθε στην παλιά του θέση».

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
«Το μαύρο, θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν θα επιστρέψουμε. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, επέλεξαν να μη στηρίξουν τη λύση αυτή. Το ΠΑΣΟΚ θαρραλέα τη δέχθηκε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να προχωρήσουμε. Στόχος είναι να προχωρήσουμε με ορίζοντα τετραετίας. Ελπίζουμε και στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά ασφαλώς δεν πρέπει να θέλει και ακυβερνησία. Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε», είπε ο κ. Σαμαράς απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια εκλογών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.