Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τρόποι χρηστής διαχείρισης του νερού

Bookmark and Share

Με χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε διημερίδα ενημέρωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "συμμαχία
για το νερό" που διοργανώθηκε από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων κ την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.
"Όταν εξοικονομούμε νερό εκτός των άλλων εξοικονομούμε χρήματα. Αυτός είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να ξεχνάμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάθε σταγόνα που φεύγει από το νοικοκυριό, πρέπει να φεύγει προς τη φύση καθαρισμένο. Ένας άνθρωπος θέλει ημερησίως 125 περίπου λίτρα νερού, από τα οποία μόνο τ 5 λίτρα είναι για να πιει. Από αυτά τα 60 λίτρα θ χρειάζεται για το μπάνιο, τα 30 για την τουαλέτα και τα 20 για το πλυντήριο. Έτσι γίνεται εύκολα κατανοητό ότι εκτός από αυτά που πίνουμε, τ υπόλοιπα σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας", ανέφερε ο κ. Γουός και συνέχισε: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι άνθρωποι πίνουν από το μπουκάλι. Είναι μια τάση π συνεχώς κερδίζει έδαφος, αφού θεωρούν ότι το νερό στο μπουκάλι είναι πιο υγιεινό. Για να μπορέσουμε να κάνουμε οικονομία θα πρέπει να υπάρχει ένας μετρητής σε κάθε διαμέρισμα, οι βρύσες να είναι νέου τύπου ώστε ν έχει διαβαθμίσεις στ άνοιγμα, όταν κάνουμε μπάνιο το νερό να μην πέφτει ως μια δεσμίδα, αλλά διάσπαρτα, ενώ στην λεκάνη να υπάρχει ένας διακόπτης για να περιορίζει την ποσότητα του νερού. Τα πλυντήρια πιάτων το 1980 χρειάζονταν 47 λίτρα σ κάθε πλύση, το 1993 περιορίστηκαν στα 23 λίτρα, ενώ σήμερα βρίσκονται κοντά στα 9 λίτρα".


Όσο για τις γενικές ανάγκες κατανάλωσης του νερού, ο κ. Γουός επισήμανε: "το περισσότερο νερό το καταναλώνει η γεωργία. Το ποσοστό στην Γερμανία είναι 25%, ενώ στην Ελλάδα αγγίζει το 60%. Έτσι σημαντικό ρόλο θ παίξει η ανακύκλωση του νερού, καθώς κ τα γκρίζα νερά. Έχει υπολογιστεί ότι η κατώτατη χρήση νερού ανά άτομο ημερησίως είναι μόλις 20 λίτρα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες και χρειάζεται να βρούμε λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.