Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γιγάντια χωματερή μεταμορφώθηκε σε καταπράσινη όαση

Bookmark and Share

Σε καταπράσινη όαση μετατράπηκε μια παλιά χωματερή στη βόρεια όχθη στο
δέλτα του Τάμεση, στο
Έσσεξ της Αγγλίας.Η χωματερή, που δεχόταν σκουπίδια από έξι περιφέρειες του Λονδίνου για περισσότερα από 50 χρόνια, αποκαταστάθηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο με δέντρα, καλαμιές και λιμνούλες, γεμάτο μέλισσες, πουλιά, ερπετά και απειλούμενα είδη.

Εκτός από ρυάκια, το φυσικό πάρκο «Thurrock Thameside Nature Park» είναι γεμάτο υγροτόπους που φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, κυρίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Πέρα από την προστασία της φύσης κ της βιοποικιλότητας, το πάρκο προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, δημιουργώντας μια ανάσα πρασίνου και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Επισημαίνεται ότι το πάρκο διαθέτει κέντρο επισκεπτών, αλλά κ δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων.Η αποκατάσταση της χωματερής αποτελεί πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Essex Wildlife Trust», η οποία προστατεύει 87 φυσικά καταφύγια και λειτουργεί οκτώ φυσικά κέντρα που δέχονται επισκέπτες.

«Αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Δέλτα του Τάμεση», δήλωσε ο σερ David Attenborough, πρόεδρος του Wildlife Trust, κατά τα εγκαίνια του πάρκου.

«Η περιοχή αυτή είχε τα πάνω και τα κάτω της. Αυτή η υπέροχη φυσική περιοχή και το εκπληκτικό νέο κέντρο βρίσκονται εκεί που κάποτε υπήρχαν 230 οικισμοί Σαξόνων. Σε κάποια φάση όμως ήρθαν εδώ τα σκουπίδια έξι περιφερειών του Λονδίνου», δήλωσε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.