Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η Digea φιμώνει το προσωπικό της: «Δεν θα απαντάτε σε ερωτήσεις»!

Bookmark and Share

Το «πώς» οραματίζεται το μέλλον της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται και από το πώς οι κυβερνήσεις από το 1989 έως σήμερα,
διαχειρίστηκαν
τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και το ψηφιακό σήμα που εκπέμπεται μέσω της DIGEA.

Η Digea εντελώς αυθαίρετα, ρίχνει «μαύρο» στην τηλεόραση του «902», αλλά και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς τόλμησαν να αναμεταδώσουν το πρόγραμμα τν εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ευθύνη των ψηφιακών συχνοτήτων -θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες- δεν έχει ανατεθεί σε έναν δημόσιο φορέα ο οποίος θα ελέγχει και θα διαχειρίζεται τις συχνότητες, αλλά σε ένα ιδιωτικό!

Ποια, όμως, είναι η digea η οποία ρίχνει «μαύρο» σε όποιους τηλεοπτικούς σταθμούς αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ;

Σύμφωνα με το εταιρικό προφίλ της εταιρίας «η Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Από την ίδρυσή της το 2009 η Digea λειτουργεί και θεσμικά, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα κ θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της στην υπηρεσία του ευρέως κοινού. Με κυρίαρχη προτεραιότητα την υλοποίηση μιας ομαλής και αποτελεσματικής μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, η Digea έχει αναλάβει απ την αρχή ενεργό ρόλο στην υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού ενώ έχει ουσιαστική συνεργασία με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και την αγορά για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν σε κάθε στάδιο της ψηφιακής μετάβασης.

Συγκεκριμένα, η Digea υλοποιεί με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008 το έργο της ψηφιακής μετάβασης(…)στην υπηρεσία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας».

Το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποκάλυψε ένα έγγραφο οδηγιών – εντολών της διεύθυνσης της DIGEA προς τους εργαζομένους σε ερωτήσεις που θα τους απευθύνουν τηλεθεατές διαμαρτυρόμενοι για το κόψιμο του σήματος της ΕΡΤ:

«ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 902

ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ -ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ- ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατί κόψατε τον 902;

Από τις αρμόδιες αρχές μας ζητήθηκε, να διακόπτεται άμεσα οποιαδήποτε εκπομπή προγράμματος φέρει το σήμα της ΕΡΤ ή θυγατρικής αυτής, ως παράνομη.

Γιατί είναι παράνομη;

Διότι από τις 11/6 και 12 τα μεσάνυχτα και ως τη σύσταση νέου φορέα έχει πάψει η εκπομπή οποιουδήποτε προγράμματος που φέρει το σήμα της ΕΡΤ ή θυγατρικής της.

Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα;

H Digea είναι Πάροχος Δικτύου και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που λειτουργεί υπό καθεστώς Γενικής Αδείας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ). Ως τέτοιος, μπορεί να εκπέμπει ψηφιακά το σήμα νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που μεταδίδουν αδειοδοτημένο από τις αρμόδιες αρχές πρόγραμμα.

Το τηλεοπτικό περιεχόμενο των σταθμών υπόκειται εξ ολοκλήρου στον έλεγχο και την έγκριση των αρμοδίων κρατικών φορέων και η Digea δεν έχει τη δυνατότητα αυτοτελούς απόφασης επί της εκπομπής ή όχι κάποιου τηλεοπτικού σταθμού.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, η Digea είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τα όσα προβλέπουν οι αρμόδιες αρχές.

Γιατί κόψατε την ΕΡΤ;

Τα κανάλια της ΕΡΤ δεν εκπέμπονται μέσω Digea. Η ΕΡΤ ως ένας από τους αδειοδοτημένους παρόχους δικτύου εξέπεμπε το ψηφιακό σήμα των καναλιών της μέσω δικής της πλατφόρμας.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«Το τηλεφωνικό μας κέντρο έχει λάβει εκπαίδευση και παρέχει πληροφόρηση σε σχέση με την ψηφιακή μετάβαση και τα όποια ζητήματα, απορίες και προβλήματα σχετίζονται με αυτήν. Για ερωτήματα πέρα της ψηφιακής μετάβασης δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ DIGEA ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.

ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 6838700».

Αλήθεια, τι φοβούνται οι ιθύνοντες της Digea;

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/fetcher_1536.jpeg
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.