Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ηλιακός συλλέκτης με ενέργεια 2.000 Ήλιων

Bookmark and Share

Ομάδα ερευνητών της IBM σχεδίασαν έναν πρωτοποριακό ηλιακό συλλέκτη ο οποίος θα είναι
σε θέση να συγκεντρώσει το 80% του ηλιακού φωτός και να το μετατρέψει εξ' ολοκλήρου σε χρήσιμη ενέργεια ισοδύναμη με 2.000 Ηλιους.

Παράλληλα, το πρωτοποριακό σύστημα θα παρέχει καθαρό αέρα και δροσερό νερό στην περιοχή που θα εγκατασταθεί, ενώ ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η IBM ισχυρίζεται ότι τ σύστημα θα κοστίζει όσο το 1/3 του κόστους των σημερινών ανάλογων τεχνολογιών.

Με τις πληροφορίες από την Greenpeace International και την Ευρωπαϊκή Ένωση ηλεκτρολογικών, η IBM ισχυρίζεται ότι θα χρειαστεί μόλις 2% της συνολικής έκτασης της Σαχάρας, γι να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλου του κόσμου.

Το σύστημα HCPVT είναι σχεδιασμένο σε ένα «πιάτο» καλυμμένο με κομμάτια σαν καθρέφτη. Το πιάτο στηρίζεται και ελέγχεται από ένα σύστημα εντοπισμού που κινείται μαζί με τον ήλιο. Ακτίνες του ήλιου αντανακλούν στον καθρέφτη και πηγαίνουν στους δέκτες που περιέχουν τσιπ φωτοβολταϊκών, το καθένα από αυτα μπορεί να δημιουργήσει 200-250 βατ σε οκτώ ώρες. Συνδυασμένα τα εκατοντάδες τσιπ προσφέρουν 25 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.