Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τι μπορείς να αγοράσεις με 1 δολάριο;

Bookmark and Share

Κάπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα, δηλαδή περίπου 1 ευρώ. Οι αιτίες είναι πολλές και
γνωστές, αλλά δύσκολα καταπολεμούνται στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας των χρηματαγορών. Ο Αμερικανο-κορεάτης πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, είχε μια πρωτότυπη ιδέα γι να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Μέσα από το παγκόσμιο χωριό των Social media απεύθυνε σε όλους τους χρήστες το ερώτημα: «Τι μπορεί να αγοράσει κανείς με 1 δολάριο στη χώρα σας;» (δηλαδή με 73 λεπτά του ευρώ). Στόχος είναι να δείξει στους ισχυρούς του πλανήτη πόσο δύσκολα επιβιώνουν οι άνθρωποι στον καιρό της κρίσης κ να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες ώστε να βάλουν τέλος στην ακραία φτώχεια πολλών περιοχών της Γης ως το 2030.

Από τις 11 Οκτωβρίου ο λογαριασμός της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) στο twitter δέχεται απαντήσεις από καθημερινούς ανθρώπους όλης της υφηλίου, μαζί με φωτογραφίες των αγαθών, που μπορούν να αγοράσουν με 1 δολάριο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κ η ποικιλία και η ευρηματικότητα των απαντήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.