Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

233.929 στρέμματα έκαψαν οι πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι

Bookmark and Share

Στο μισό, σε σχέση με πέρυσι, μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις που άφησαν πίσω τους οι 4.248 πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με
τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος γι τν αντιπυρική περίοδο 2013, ανακοινώθηκε ότι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο έκαψαν 233.929 στρέμματα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μειωμένος κατά 56,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων ετών.

Το φετινό καλοκαίρι δεν ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, αφού επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και ξηρασία με αποτέλεσμα τις 77 από τις 92 ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς να καταγράφεται «υψηλός» και «πολύ υψηλός».

Εξάλλου, αύξηση της τάξης του 108% σε σχέση με το 2012 παρουσίασαν οι συλλήψεις για εμπρησμό, οι οποίες έφτασαν τις 190.

Για «100% βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πυροσβεστικής με λιγότερα μέσα και λιγότερα χρήματα» έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός απέδωσε τη βελτίωση αυτή στη στενότερη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά κ τν έγκαιρη οικονομική ενίσχυση.

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική μνεία και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τονίζοντας ότι «ο εθελοντισμός θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον» και επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στη μάχη κατά των πυρκαγιών είναι απαραίτητη.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.