Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Bookmark and Share

Οριακό προβάδισμα 0,2%  της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA.Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου
η ΝΔ προηγείται με 22,7% έναντι 22,5 % του ΣΥΡΙΖΑ (τα ποσοστά με κόκκινο χρώμα είναι του περασμένου Μαίου). Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με 7,1% παρότι τα ποσοστά της είναι μειωμένα σε σχέση με τον Μάιο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% , το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2%.Στην παρακάτω κάρτα φαίνεται ξεκάθαρα η πτωτική δημοσκοπική πορεία της Χρυσής Αυγής από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα.


Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα το 55,3% έχει μάλλον αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ μάλλον θετική γνώμη έχει το 27%.
Την ίδια στιγμή, το 39,1 % θεωρεί ότι τα πράγματα θεωρεί θα ήταν χειρότερα αν είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Τα πράγματα θα ήταν "περίπου τα ίδια" πιστεύει το 32,3% και καλύτερα το 20,1%.Πάντως η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών. Είναι ενδεικτικό ότι το 62,1% απαντά ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα έως το τέλος της τετραετίας, ενώ το 34,3 % προκρίνει την ανατροπή της κυβέρνησης με συνεχείς κινητοποίησεις και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.


Στην ερώτηση "με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο" τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά, αφού το 25% απαντά με ... κανένα.
Το 24,9% συμφωνεί με τις απόψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , ενώ το 22,5 % με αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.enikos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.