Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τέλος οι «δωρεάν» φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Bookmark and Share

Τέλος οι “δωρεάν” φυσικοθεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλεί τους φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας σε 24ωρη απεργία
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου κ προειδοποιεί ότι δεν θα εξυπηρετεί απ τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εάν δν αλλάξει στάση το υπουργείο Υγείας.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση πανελλαδικής συμμετοχής έξω από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λ. Αλεξάνδρας στις 11.00 το πρωί και στις 12.00 πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και τα μέλη του, διαμαρτύρονται:

1. Για το «ψαλίδι» στα δεδουλευμένα του 2013. όπως υποστηρίζουν ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας μείωσαν τον προϋπολογισμό της φυσικοθεραπείας από 70εκ. €, στα 49εκ. «Αυτό το λογιστικό «τρικ» των ιθυνόντων του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%», αναφέρει ο Σύλλογος.

2. Για το κόστος της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας, η οποία μετά από περικοπή 38% πέρυσι τον Νοέμβριο, βρίσκεται σήμερα στα 15€. Με τις νέες αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές θα αμειφθούν με 5,6€ την συνεδρία. «Στην πράξη, δν θα πληρωθούν για 6 μήνες του 2013!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

3. Για τις ρυθμίσεις του clawback, «όπου ζητούν γι ατομικές παραβάσεις συλλογική ευθύνη, τιμωρώντας το σύνολο ενός κλάδου εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει παραβατικές συμπεριφορές προκλητής ζήτησης ελάχιστων παρόχων».

4. Για τις υποχρεωτικές κλιμακωτές εκπτώσεις του rebate, που μειώνουν υποχρεωτικά την τιμή της συνεδρίας από 5% έως και 20%.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.