Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Γερμανικά ΜΜΕ: Χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα

Bookmark and Share

Με το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν
τν λογαριασμό της ΔΕΗ ασχολήθηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ, με πρώτη την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το δημοσίευμα της οποίας αναπαρήγαγε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle.

«Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν» αναφέρει το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, με τίτλο «οι πειρατές του δικτύου».

Κατά τη γερμανική εφημερίδα «οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα» .

«Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» δηλώνει ο Θεόδωρος Μαρινέλλης, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών που αναλαμβάνει τν επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «το χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν» σχετικά με την περίπτωση μητέρας που δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα νοικοκυριά και πάνω από τον μέσο όρο για τη βιομηχανία, αλλά προσθέτει ότι με τον ίδιο λογαριασμό καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν επίσης τους δημοτικούς φόρους, τα τέλη για την ΕΡΤ και τν ειδικό φόρο ακινήτων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το χρηματικό ύψος των λογαριασμών.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.