Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αδωνις σε συνδικαλιστές: Ψάξτε για δουλειά

Bookmark and Share

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους συνδικαλιστές που φέρονται να παρεμπόδισαν τον έλεγχο των Επιθεωρητών Υγείας στο
νοσοκομείο Κέρκυρας. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ και επισήμανε ότι το αδίκημα είναι πειθαρχικό και ποινικό.

«Είναι βαρύ αδίκημα», είπε ο υπουργός κ συμπλήρωσε: «Ό,τι λέω δεν έχει να κάνει με τους αγώνες των εργαζομένων και τις διεκδικήσεις τους, αλλά με μια συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του, οι συνδικαλιστές δεν άφησαν τους ελεγκτές να μπουν στο νοσοκομείο γιατί έλειπαν εργαζόμενοι από τις θέσεις τους και τους καθυστέρησαν ώστε να προλάβουν να επιστρέψουν.

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι από τους 40 ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε νοσοκομεία όλης της χώρας μόνο στο εν λόγω νοσοκομείο της Κέρκυρας εμφανίστηκε απροθυμία των συνδικαλιστών να γίνει έλεγχος από τους επιθεωρητές Υγείας, αλλά και παρεμπόδιση του έργου τους.
Οι ελεγκτές θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και να καταγράφουν τα πάντα σε κάθε νοσοκομείο, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε προσχηματική και παραπλανητική τη συμπεριφορά των συνδικαλιστών.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ειρωνικά ότι «οι σοφοί συνδικαλιστές είχαν άδικο και για την κινητικότητα, καθώς έλεγαν ότι θα κλείσουν νοσοκομεία και θα βρεθούν οι ασθενείς στον δρόμο» και τόνισε: «Όμως τίποτε από αυτά δεν συνέβη».
Οι επόμενοι στόχοι του υπουργείου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Γεωργιάδη, είναι να προχωρήσει η νέα φάση της κινητικότητας, που αφορά στα νοσοκομεία της επαρχίας, να ξεκινήσει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με μετακινήσεις από τον ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ, κάτι όμως που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, αλλά και να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε για μια ακόμη φορά ότι προσωπική του άποψη είναι πως ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να γίνει αγοραστής υπηρεσιών, αλλά σημείωσε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί από κοινού και με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, στις αρχές Νοεμβρίου.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώνουν τη διαφορά μόνο όταν οι ίδιοι επιλέγουν να αγοράσουν το ακριβότερο φάρμακο, ενώ αντίθετα θα έχουν έκπτωση εάν προτιμούν το αντίστοιχο γενόσημο.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, επίσης, (ΑΝΤ1) ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των συνδικαλιστών που πρωταγωνίστησαν στο χθεσινό επεισόδιο λέγοντας:«Όποιοι συνδικαλιστές παρεμπόδισαν τους ελεγκτές στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά. Δεν τους πέφτει λόγος. Δεν θα πάρουν την άδεια των συνδικαλιστών οι ελεγκτές, για να ελέγξουν».0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.