Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"Ανέβασε" φωτογραφία στο ίντερνετ να... κολυμπάει στο χρήμα και την τσίμπησε η εφορία

Bookmark and Share

Μια 23χρονη Φιλιππινέζα, βρίσκεται υπό διερεύνηση για φοροδιαφυγή αφότου δημοσίευσε φωτογραφίες της προνομιούχου
ιδιωτική ζωής της.

Πρόκειται γι τν Jeane Napoles, της οποίας η μητέρα βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις οικονομικές αρχές των Φιλιππίνων, φερόμενη ως υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης στη χώρα.

Η νεαρή κοπέλα χρησιμοποίησε δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσει φωτογραφίες της ζωής της στις ΗΠΑ, αλλά όπως δήλωσε ο Kim Henares, αρχηγός του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος στις Φιλιππίνες:

«Κι εμείς διαβάζουμε τις εφημερίδες και παρακολουθούμε το ίντερνετ, οπότε ήταν εύκολο να εντοπίσουμε τις επίμαχες φωτογραφίες».

Η δεσποινίς Napoles, που σύμφωνα με τν «Dailymail» σπουδάζει μόδα, έχει στην κατοχή της μια κατοικία στο Ritz Carlton του Λος Άντζελες αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς επίσης και μια κατοικία στην πατρίδα της, αξίας 339,000 δολαρίων.

Η Jeane φαίνεται στις φωτογραφίες να φοράει ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, κοσμήματα με πολύτιμα πετράδια, ακριβά παπούτσια και να μετακινείται με γρήγορα αυτοκίνητα, γεγονός που καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη στην πατρίδα της, όπου εκτιμάται ότι το 28 τοις εκατό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Σύμφωνα με τον Henares, η 23χρονη δν είχε καταθέσει ποτέ της από το 2008 φορολογική δήλωση παρά το γεγονός ότι ήταν εγγεγραμμένη φορολογούμενη και όπως πρόσθεσε, «πάντα λέμε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να είναι κάποιος πλούσιος, αρκεί να πληρώνει τους φόρους του».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια η φοροδιαφυγή αξιολογείται σε 744,000 δολάρια, ενώ η μητέρα της κατηγορείται επίσης για υπόθεση δωροδοκίας βουλευτών στις Φιλιππίνες που φτάνει τα 232 εκατομμύρια δολάρια.

Τρεις γερουσιαστές της αντιπολίτευσης, καθώς και η πρώην Πρόεδρος Gloria Arroyo, που βρίσκεται στη φυλακή για νοθεία στις εκλογές, βρίσκονται μεταξύ εκείνων που ερευνάται η σχέση τους με την μητέρα της Jeane.briefingnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.