Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κ.Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Bookmark and Share

Αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του απέναντι στην τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας
πως μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν απολυθεί 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι!

Σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5, ο κ.Μητσοτάκης διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες με την τρόικα που να σχετίζονται με την τρέχουσα αξιολόγηση και ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται ένα σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο που θα επιβραβεύει περισσότερο την αξία και λιγότερο τν προϋπηρεσία. «Θα πετύχουμε έτσι και την ανανέωση του Δημοσίου σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δημόσιο πιο λειτουργικό» υπογράμμισε.

Αναφερόμενους στους επίορκους υπαλλήλους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει. Όπως είπε, περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

«Εντείνουμε την προσπάθεια για την απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς» σημείωσε, αναφέροντας ότι μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες, αλλά δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

«Ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει, ενώ θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η ύφεση είναι τόσο βαθιά που δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λήψης οριζόντιων μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν και δημοσιονομικό όφελος.

Ως προς το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης είπε ότι πριν δύο χρόνια είχε ζητήσει, με επιστολή του στους συναδέλφους του βουλευτές, να παραιτηθούν όλοι από κάποια προνόμια «ώστε να είμαστε εναρμονισμένοι με το κοινό αίσθημα και να συμμετέχουμε χωρίς υπερβολές και χωρίς λαϊκισμούς στην προσπάθεια» αλλά «δεν είχα βρει ανταπόκριση».
Τέλος, αναφορικά με τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δν παρουσιάζονται με τρόπο εύληπτο. «Λείπει επίσης η ιστορική εξέλιξη των πόθεν έσχες. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να βλέπει το πρώτο πόθεν έσχες και το τελευταίο κάθε βουλευτή. Είναι μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει εδώ και πολύ καιρό» τόνισε,.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.