Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σε 20 χρόνια τα μικρόβια θα έχουν γίνει ισχυρότερα!

Bookmark and Share

Οι σούπερ ιοί απειλούν έναν αιώνα προόδου της ιατρικής επιστήμης. Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν, με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Lancet», ότι δεν
βρισκόμαστε μακριά από την εποχή που μια απλή χειρουργική επέμβαση ίσως να είναι θανατηφόρα, λόγω του ότι τα μικρόβια θα αντιστέκονται στα φάρμακα που έχουν παρασκευαστεί γι να τα αντιμετωπίζουν.

Ο καθηγητής Τζον Γουότσον, ειδικευμένος σε τέτοια θέματα, εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία του ότι σε είκοσι χρόνια από σήμερα μια επίσκεψη σε νοσοκομείο γι απλές επεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση ισχίου, θα οδηγεί σε θανατηφόρες μολύνσεις των ασθενών, μια κ τα αντιβιοτικά δεν θα μπορούν να εξοντώσουν τα μικρόβια. Οπως προειδοποιούν οι ειδικοί, όσο περισσότερα αντιβιοτικά χορηγούνται τόσο πιο ανθεκτικά γίνονται τα βακτηρίδια.

Αυτό συνέβαινε πάντοτε, ωστόσο πάντοτε οι έρευνες δημιουργούσαν αντιβιοτικά νέας γενιάς. Αυτό όμως έχει να συμβεί από το 1987. Από τότε δηλαδή δεν έχει παρασκευαστεί μια νέα «γενιά» αντιβιοτικών, ενώ τα μικρόβια συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Ετσι, γράφουν οι ερευνητές στο Lancet, οι θάνατοι από μολύνσεις ενδέχεται να επιστρέψουν στα επίπεδα των αρχών του περασμένου αιώνα. Σπανίως μέχρι τώρα, καταλήγουν, η σύγχρονη ιατρική είχε αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη απειλή.

Οσο για την πρότασή τους, είναι να μειωθεί η χορήγηση αντιβιοτικών, να βελτιωθεί η υγιεινή στα νοσοκομεία και οι φαρμακοβιομηχανίες να επικεντρωθούν στην παραγωγή πρωτοποριακών αντιβιοτικών και εναλλακτικών στα αντιβιοτικά σκευασμάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.