Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς ρεύμα 350.000 νοικοκυριά

Bookmark and Share

Τον αριθμό-σοκ των 350.000 έχουν φθάσει τα νοικοκυριά που έχουν μείνει δίχως ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει
πλέον το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ καθώς χιλιάδες συμπολίτες στην Ελλάδα της κρίσης μας βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Πέραμα -όπου το STAR έκανε ρεπορτάζ- καθώς 1.600 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και η καθημερινότητα τους θυμίζει εποχές προηγούμενου αιώνα.

Η Δικαία Μαυρογιάννη έχει μείνει χωρίς ρεύμα τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν έχει σταθερή δουλειά, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το χρέος να φτάσει στα 6.500 ευρώ. Όπως εξομολογείται η ίδια, είναι αναγκασμένη να ζει με κεριά, σόμπες και λάμπες πετρελαίου τις κρύες νύχτες του χειμώνα..

Μάλιστα, με απογοήτευση και λύπη εξηγεί ότι στην δύσκολη αυτή κατάσταση που ζει καθημερινά, οι γείτονες δεν της δίνουν ρεύμα ούτε για το ψυγείο της…

Δεδομένης της κατάστασης, πάντως δεν δημιουργεί έκπληξη το γεγονός πως η ρευματοκλοπή είναι συνηθισμένο φαινόμενο τον τελευταίο χρόνο, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες επανασυνδέουν μόνοι τους το ρολόι της ΔΕΗ…
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.