Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΟΟΣΑ: Φτώχεια και ανεργία πνίγουν τους Έλληνες

Bookmark and Share

Η φτώχεια και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν οδηγήσει τους Ελληνες πολίτες σε κατάσταση αμόκ. Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ευημερία (Well Being), που μετρά
το ανθρώπινο κόστος της κρίσης και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το μέσο ελληνικό νοικοκυριό επηρεάστηκε πάρα πολύ από την κρίση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι σε ένα σύνολο έντεκα κριτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν γι να μετρηθεί η ευημερία, η Ελλάδα βρισκόταν μόνο στα τρία από αυτά πάνω από τον μέσο όρο των 34 αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ, ενώ ήταν κάτω από τον μέσο όρο στα υπόλοιπα οκτώ. Ειδικότερα, πάνω από τον μέσο όρο ήταν όσον αφορά την κατάσταση της υγείας, την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και την προσωπική ασφάλεια. Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ήταν όσον αφορά την εκπαίδευση και τις δεξιότητες, το εισόδημα και τον πλούτο, την ενασχόληση με τα κοινά, τις θέσεις εργασίας και τις αποδοχές, τις κοινωνικές διασυνδέσεις, τν κατοικία, την υποκειμενική ευημερία και την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Η κακή κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση είχε μεγάλη επίπτωση στην ικανοποίηση των Ελλήνων από τη ζωή τους. Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους μειώθηκε από 59% το 2007 σε 34% το 2011, το χαμηλότερο ποσοστό στον ΟΟΣΑ. Κατά τη διάρκεια της κρίσης μειώθηκε επίσης η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς και στον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία. Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση μειώθηκε απ το 38% στο 13%, μεταξύ 2007 και 2012. Το 31% των Ελλήνων ανέφερε ότι απασχολείται σε ένα κακό εργασιακό περιβάλλον.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.