Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δυσοίωνες προβλέψεις για τη σημερινή γενιά

Bookmark and Share


Ένα με δύο χρόνια λιγότερα θα ζήσει κατά μέσο όρο η σημερινή γενιά, εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, ενώ
οι 60άρηδες «θα είναι οι νέοι της εποχής πλέον», καθώς λόγω των αναγκών κ των
συνθηκών που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν να εργάζονται, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Ο πληθυσμός γερνάει και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, το 2050 περίπου το 30% του πληθυσμού θα είναι πάνω από 64 ετών.

Στις "μαύρες σελίδες" των προβλέψεων προστίθεται και η παράμετρος των αυτοκτονιών λόγω της κρίσης, που αυξάνονται κατά 30%.

«Το έλατο του 1940 μετατράπηκε το 2010 σε μανιτάρι και το 2050 ο υπολογισμός είναι ότι το μανιτάρι θα είναι πολύ μεγάλο με ισχνή βάση, καθώς θα γεννιούνται λιγότερα παιδιά και η πλειοψηφία του πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 χρόνων»,

Τα συστήματα υγείας δεν φαίνεται ότι θα μπορέσουν να αντέξουν το οικονομικό κόστος και τα πράγματα διαγράφονται δυσοίωνα για τους ηλικιωμένους, καθώς οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι ανάγκες είναι σχεδόν μηδαμινές.

Σήμερα το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης κοστίζει οικονομικά τα 3/4 του προϋπολογισμού των συστημάτων υγείας.

Βιολογικά μεγαλώνουμε και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να «καλογεράσουμε». Η μόνη λύση είναι η πρόληψη ώστε να έχουμε υγιή γηρατειά  Ωστόσο ο παππούς και η γιαγιά χρειάζονται κάτι ακόμα, το χαμόγελό μας και το σεβασμό μας. Αυτά πρέπει να τα δίνουμε απλόχερα και όχι σκεπτόμενοι την ελληνική παροιμία «εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα 'ρθεις», αλλά διότι πραγματικά το έχουν ανάγκη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.