Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το χιούμορ είναι σέξι

Bookmark and Share

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες λατρεύουν του άνδρες με χιούμορ και τα επιστημονικά δεδομένα το επιβεβαιώνουν.Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή
του Πανεπιστημίου Στάνφορντ πραγματοποίησαν εγκεφαλική απεικόνιση σε 22 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 13 ετών καθώς παρακολουθούσαν αστεία βίντεο κ βίντεο με εικόνες από τη φύση, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα θέματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο εγκέφαλος των κοριτσιών ανταποκρίθηκε πιο έντονα στα χιουμοριστικά βίντεο, αποδεικνύοντας πως «η επίδραση του χιούμορ είναι πιο έντονη στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες, καθώς το ο γυναικείος εγκέφαλος –και συγκεκριμένα οι περιοχές που ρυθμίζουν το αίσθημα της επιβράβευσης– είναι καλύτερα προετοιμασμένος βιολογικά ώστε να αντιδρά αναλόγως», αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Social Neuroscience, όπου δημοσιεύθηκε η μελέτη.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι γυναίκες έχουν απ τη φύση τους την τάση να εκτιμούν περισσότερο το χιούμορ. Παράλληλα, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι πιο «επιρρεπείς» στο χιούμορ κατά τις γόνιμες ημέρες του μήνα.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.