Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Διαφωνεί ο Κουβέλης με το «δημοψήφισμα» του ΣΥΡΙΖΑ

Bookmark and Share

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ σε ημερίδα του κόμματος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε
τη διαφωνία του με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου έτους σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση κ τν ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης καθόρισε το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «υποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές όπου ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε ότι έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης και περιέγραψε την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ΔΗΜΑΡ.

«Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στ περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Στην ημερίδα παρεμβάσεις έγιναν από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και τον υπεύθυνο αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη, καθώς και από πανεπιστημιακούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.