Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αριστερόχειρες σημαίνει υψηλή νοημοσύνη

Bookmark and Share

Σύμφωνα με τις αντιλήψεις που είχαν οι παλιοί οι αριστερόχειρες θεωρούνταν άτομα με μειονεκτήματα και πιο απλά αδέξιοι. Επειδή ο χώρος του συναισθήματος
και της φαντασίας ανήκει στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, οι αριστερόχειρες εμφανίζουν κλίση σε ότι έχει σχέση με γράψιμο, την αρχιτεκτονική, τν ποίηση και τις τέχνες.

Σε σχέση με τους δεξιόχειρες είναι λιγότερο οπτικοί τύποι και περισσότερο ακουστικοί, γι' αυτό δυσκολεύονται να διαβάσουν οδηγίες όπως και στην μάθηση θεωρούνται ακουστικοί τύποι. Από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία που έχουν δείξει έρευνες θεωρούνται άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης κ επιτυχημένοι.

Στις μέρες μας δεν υπάρχει η προκατάληψη πως οι αριστερόχειρες έχουν μειονεκτήματα. Κάποτε όμως ήταν πολύ ισχυρή και εντεινόταν απ το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κόσμος δεν ήταν φτιαγμένος γι' αυτούς.

Στην εποχή μας, που πλέον δεχόμαστε τη διαφορετικότητα, οι αριστερόχειρες θεωρούν την ικανότητά τους χάρισμα. Έτσι την προβάλλουν και εξαιτίας της στρέφονται στο να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως είναι η υψηλή απόδοση στα μαθηματικά, τις τέχνες, την αρχιτεκτονική, κάτι που αποτελεί εν τέλει και αυτόεκπληρούμενη προφητεία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.