Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στη Νορβηγία

Bookmark and Share

Τη μαζική μετανάστευση του 50’ θυμίζει η σημερινή εικόνα, όσον αφορά τα κύματα μετανάστευσης των Ελλήνων για
να βρουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη Norway Post, οι Νεοέλληνες επιλέγουν τη Νορβηγία, η οποία δέχεται αυξημένη είσοδο μεταναστών απ τη Ν. Ευρώπη κάθε μήνα.

Μεταξύ του Νοεμβρίου 2012 και Νοεμβρίου του 2013, η αύξηση της εισόδου μεταναστών απ τν Ελλάδα, στη νορβηγική αγορά εργασίας, έχει αυξηθεί κατά 49%. Το δεύτερο κύμα έρχεται από την Ισπανία (η αύξηση φτάνει στο 39%) και τρίτη η Πορτογαλία (32%).

Για τον ανώτερο σύμβουλο της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας, Αντερς Εκελαντ, «πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο και δεν μπορούμε να δούμε ακόμα τις προεκτάσεις του».

Η απορρόφηση του νέου δυναμικού από τη Ν. Ευρώπη είναι δεδομένο, για τους Νορβηγούς, καθώς το μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλό. Πηγαίνουν νέοι -λόγω της ανεργίας στις χώρες τους- κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο, ως εκ τούτου είναι έτοιμοι να μπουν στην παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον οδεύουν προς τη Νορβηγία, άνθρωποι τους οποίους η τοπική οικονομία έχει άμεση ανάγκη. Οπως: μηχανικοί και νηπιαγωγοί.

Η καθολική ανθρωπιστική οργάνωση, Caritas, έχει αναλάβει το ιδιαίτερο έργο της ενσωμάτωσης των νέων μελών στην κοινωνία της Νορβηγίας. Κάθε μήνα καταγράφονται 600-800 άτομα που έρχονται στη χώρα, κάτι που δείχνει πλέον το ρεύμα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.