Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερις πρακτικές συμβουλές για να μειώσετε το στρες

Bookmark and Share

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας καταπονούν και μας γεμίζουν με στρες. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν εύκολοι τρόποι
να απαλλαγούμε και να χαλαρώσουμε.

Βαθιές αναπνοές

Η βαθιά αναπνοή που ρυθμίζεται από το διάφραγμα μειώνει τα επίπεδα του στρες κ διοχετεύει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο, με στόχο την καλύτερη συγκέντρωση. Για να επιτύχουμε τη βαθύτερη αναπνοή, βάζουμε το χέρι στο στομάχι και πιέζουμε την κοιλιά προς τα έξω.


Μυϊκή χαλάρωση

Σημαντικό ρόλο στην μείωση του στρες παίζει και η εξάσκηση των μυών, σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τις διάφορες μυϊκές ομάδες του σώματος. Με τν τρόπο αυτό, απελευθερώνεται η συσσωρευμένη ένταση και παράλληλα αποσπάται η προσοχή ώστε να κάνουμε πιο θετικές σκέψεις.


Καθοδηγούμενη ονειροπόληση

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να σκεφτείτε ένα όμορφο μέρος που αντιπροσωπεύει την ηρεμία και τη χαλάρωση. Μπορεί να είναι ένα σπίτι, μια παραλία, ένα δάσος ή οτιδήποτε άλλο. Η φαντασίωση των ήχων, των εικόνων και της μυρωδιάς που επικρατεί μειώνει αυτόματα την ένταση και το στρες που μας έχουν κατακλύσει.


Σωματική άσκηση

Η γυμναστική κάνει το σώμα να απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη διάθεση και ενισχύουν το αίσθημα της ευχαρίστησης. Δε χρειάζεται να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ένας περίπατος κ μια βόλτα με το ποδήλατο αρκούν.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.