Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συσκευή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων «σταματά» κινούμενα οχήματα

Bookmark and Share

Βρετανική εταιρεία παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή, η οποία «σταματάει» οχήματα και άλλα κινούμενα αντικείμενα χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά
κύματα, σύμφωνα με το BBC. Ο λόγος για τη συσκευή RF Safe-Stop. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η συσκευή ουσιαστικά δημιουργεί «σύγχυση» στον εγκέφαλο των οχημάτων μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκπέμπει κ κατορθώνει να προκαλέσει το σβήσιμο της μηχανής.

Η εταιρεία που δημιούργησε τη συσκευή είναι η E2V. Πρωταρχικός στόχος των κατασκευαστών είναι η κυκλοφορία μιας συσκευής που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, ώστε να μπαίνει... φρένο σε οχήματα που πλησιάζουν σε «ευαίσθητες» περιοχές και οι οδηγοί τους αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές των φρουρών.

Έντονο είναι και το ενδιαφέρον των αστυνομικών Αρχών στη Βρετανία γι τη συγκεκριμένη συσκευή. Μια πρόσφατη δοκιμή της πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Θρόκμορτον στο Ουορσεστερσάιρ της Βρετανίας.

Όχημα που κινούταν με ταχύτητα 24 χιλιομέτρων την ώρα, δέχθηκε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της συσκευής με συνέπεια η μηχανή του να σβήσει και να σταματήσει ομαλά.

«Πρόκειται γι ένα μικρό ραντάρ» εξηγεί ο Άντι Γουντ, υπεύθυνος παραγωγής της συσκευής. «Τα κύματα που εκπέμπει η συσκευή είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται από τα ραντάρ. Η εκπομπή των κυμάτων διακόπτει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου του οχήματος και αναγκάζει τη μηχανή να σταματήσει να λειτουργεί» προσθέτει ο ίδιος.

Εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας τόνισαν ότι το ίδιο αποτέλεσμα με τα αυτοκίνητα θα μπορούσε να επιτευχθεί σε θαλάσσια σκάφη. Ωστόσο, η συσκευή δν μπορεί να σταματήσει παλιά οχήματα, όπως για παράδειγμα τζιπ Λαντ Ρόβερς της δεκαετίας του '60.

Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα οχήματα δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα στις μηχανές τους με συνέπεια να μην επηρεάζονται από τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές της συσκευής.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.