Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή των S-300 στην Κρήτη

Bookmark and Share

Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη
δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300. Στις 11:58, εβλήθη με επιτυχία ο στόχος, ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.
Τη βολή παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κύπριος ομόλογός του, Φώτης Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα και Έλληνες βουλευτές.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της βολής εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος: «Παρακολουθώντας την άσκηση, νοιώθω τη σιγουριά ότι η φύλαξη των συνόρων μας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας είναι σε ικανότητα χέρια»,τόνισε. Παράλληλα, απευθυνόμενος προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επισήμανε: «Η άρτια εκπαίδευσή σας και η ικανότητα συντονισμένης δράσης δείχνει ξεκάθαρα ότι, παρά τους δύσκολους και πιεστικούς δημοσιονομικούς καιρούς, το στρατιωτικό προσωπικό γνωρίζει πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή του για την άμυνα της χώρας». Πρόσθεσε δε, ότι «για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώσατε σε ειδικούς και μη, την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και την ικανότητα να υπερασπίσετε τον εθνικό μας χώρο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.