Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Φουντώνουν τα σενάρια για το Boeing

Bookmark and Share

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το Boeing της Malaysia Airlines που επειδή εδω και μία εβδομάδα παραμένει άφαντο, αρχίζουν να
κερδίζουν έδαφος πιθανές και απίθανες θεωρίες.

Σύμφωνα με μία απ αυτές, που διατυπώθηκε από ειδικούς πολύ προσεκτικά, είναι πως το αεροσκάφος με το πλήρωμα και τους επιβάτες απήχθη και μεταφέρθηκε σε κρυμμένη βάση.Μάλιστα διέρρευσαν φήμες πως τρομοκράτες θα επιχειρούσαν να το ρίξουν σε κατοικημένη περιοχή.
Αυτό μάλιστα λέγεται πως θα μπορούσαν να το καταφέρουν κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των ραντάρ, κάτι που γίνεται σε πολύ χαμηλές πτήσεις.

Νωρίτερα το μεσημέρι αξιωματούχοι είπαν ότι πιθανότατα το Boeing να βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας με το Κιργιστάν, σύμφωνα με τη Mirror.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, προκειμένου όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση να επικεντρωθούν σε άλλες ζώνες, κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις επικοινωνίες του αεροσκάφους με τα ραντάρ και τους δορυφόρους.

Είπε επίσης οτι οι έρευνες για τον εντοπισμό του θα επικεντρωθούν πλέον στον Ινδικό Ωκεανό αφού το αεροπλάνο φαίνεται πως ακολούθησε μια πορεία προς τα δυτικά. Όπως είπε, η τελευταία επικοινωνία του με δορυφόρο έγινε 6 ώρες απ τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του από τις οθόνες των ραντάρ.

Σύμφωνα με αυτά τα δορυφορικά δεδομένα, πρόσθεσε, το Μπόινγκ μπορεί να ακολούθησε δύο αεροδιαδρόμους: είτε αυτόν της Βόρειας Ταϊλάνδης μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν είτε, νοτιότερα, αυτόν της Ινδονησίας προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος που εντοπίστηκε από στρατιωτικό ραντάρ ήταν η πτήση ΜΗ370 και ότι τα συστήματα επικοινωνιών του είχαν απενεργοποιηθεί λίγη ώρα προτού να φτάσει στ ανατολικά παράλια της Μαλαισίας.

Έρευνα στο σπίτι του πιλότου

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του κυβερνήτη του Μπόινγκ, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος άλλαξε σκόπιμα πορεία.

Σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 53χρονου κυβερνήτη Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ για να παρουσιάσει τα νεότερα στοιχεία των ερευνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.