Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτηράκια του καφέ: Ποιος είναι ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβουν;

Bookmark and Share

Μπαίνετε το πρωί στο αυτοκίνητο και καθ' οδόν για το γραφείο σταματάτε για να αγοράσετε τον αγαπημένο σας καφέ που θα σας ξυπνήσει και θα σας τονώσει Όλα φαίνονται «σωστά», δεν έχουν, όμως, και οι επιστήμονες την ίδια άποψη...


Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησε μία ομάδα δέκα επιστημόνων απ το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ, το στυρένιο μπορεί να καταταχθεί στις πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο ουσίες.

Η συγκεκριμένη ουσία, που ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών υδρογονανθράκων, χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή των λευκών ποτηριών από φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη), μέσα στα οποία σερβίρεται ο καφές που παίρνουμε μαζί μας.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η δρ. Jane Henney, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών των ΗΠΑ, τα ευρήματα αυτά είναι ακόμη πρώιμα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν μια εκτίμηση κινδύνου. Το συμπέρασμα της επιτροπής δείχνει ότι υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, που υποστηρίζουν ότι το στυρένιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αλλά αυτό δν αποκλείει να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις, όπως η τύχη και η εμπλοκή άλλων παραγόντων που είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσουμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών είναι μέλος των Εθνικών Ακαδημιών των ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται το Ινστιτούτο Ιατρικής, η Εθνική Ακαδημία Επιστημόνων και η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.